{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Dodik koristi stari predizborni trik"

F
21.9.2010. u 16:27
0
2
"Dodik koristi stari predizborni trik"
0
"Dodik koristi stari predizborni trik"
Dragan Čavić
Demokratska partija - Dragan Čavić osudila je zloupotrebu izvršne vlasti koju trenutno ima predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik u svrhu predizborne kampanje, saopćeno je iz te stranke.
“Dodik, koji je odavno osim izvršne preuzeo i zakonodavnu i sudsku vlast u RS-u, doveo je jučer u Banju Luku Georgija Poltavčenka, opunomoćenog predstavnika ruskog predsjednika Dmitrija Medvedeva, da najavi nova ulaganja ‘stotina miliona evra’ u RS. Prema ovom dogovoru, ruske kompanije ‘Zarubežnjeft’ i ‘Gaspromnjeft’ uložit će 120 miliona dolara u ispitivanje nalazišta sirove nafte, a gasovod ‘Južni tok’ počet će prvo da se gradi u Republici Srpskoj. S razlogom se pitamo da li će gasovod, ako se i izgradi, ostati ‘slijepo crijevo’, neuvezano s državama u regiji, isto kao i autoput prema Hrvatskoj koji vodi samo u Savu?”, stoji u saopćenju DP-a - Dragan Čavić.

Ta stranka postavlja pitanje sposobnosti „Zarubežnjefta“ da ulaže u RS kada je već jasan ishod privatizacije naftnog sektora RS.

“Ova ruska firma kupila je cijeli naftni sektor RS-a za 125 miliona eura, a zauzvrat je Vlada RS-a, koju predvodi predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, potrošila duplo više budžetskog novca da otplati dugove Rafinerije nafte u Brodu. Da li će tako opet isti investitori doći na gotovo u državu gdje čak ni porez ne moraju plaćati?”, pita stranka i konstatira da je ovaj predizborni trik o višemilionskim ulaganjima “stara priča SNSD-a i premijera Dodika”.

Demokratska partija - Dragan Čavić na kraju poziva stanovnike RS-a “samo da pogledaju oko sebe i vide šta su dobili od ovakvih najava”.

Ako nisu zadovoljni, dodaje DP, procentom ostvarenih obećanja, novu šansu za promjene dobit će 3. oktobra.

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: