(S)ličnosti
0

Dodik kao Misteriozo, Branković Gargamel, Muratović kao James Bond...

Piše: A. Panjeta
Mladen Bosić i Christopher Castile (Mark Foster)
Na forumu portala Sarajevo-x.com pokrenuta je tema "Domaći dvojnici" na koju su forumaši postavili fotografije ličnosti iz BiH i bližeg okruženja koje ih najviše podsjećaju na ličnosti iz svijeta, likove iz filmova ili crtića. Donosimo vam neke od najzanimljivijih.

Forumaši su se brzo odazvali pokretaču teme, te su na nekoliko strana uz fotografije ličnosti iz domaćeg političkog i javnog života, "kačili" fotografije osoba ili izmišljenih likova koji ih najviše na njih podsjećaju. Nisu svi slični samo fizički, već su neki likovi forumaše očito na druge podsjećali svojom naravi, osobinama, ili što bi naši stari rekli - po čehri.

Tako je Milorad Dodik jednog od forumaša podsjetio na Misteriozu iz crtane serije serije "Blufonci", Nedžad Branković je forumaše podsjetio na Gargamela iz "Štrumpfova", a kod Bože Ljubića su uvidjeli sličnost sa Mr. Burnsom iz "Simpsona".

Forumaši su kod bh. reprezentativca Samira Muratovića pak primijetili nevjerovatnu sličnost sa Jamesom Bondom u izvedbi Daniela Craiga, Emina Jahović "pljunuta je" Penelope Cruz, a Sanela Jenkins im "vuče" na Kim Basinger. Kod Milanka Mihajlice forumaši su primijetili sličnost sa likom Pupana Oždrljića iz cazinske verzije "Nadrealista", dok ih Nebojša Radmanović podsjeća na Gorana Milića.

Tu su još i Ermin Bravo kao Borat, Zdravko Grebo kao Dr. House, Dino Merlin kao Valentin Inzko, Dušanka Majkić neke je podsjetila na Mr Beana, dok Milić Vukašinović neodoljivo podsjeća na Muammara Gaddafija, kao i folk pjevač Hakala na Humphreya Bogarta... Uostalom, donosimo vam prijedloge forumaša (koje su na nekim portalima već prisvojili kao svoje), pa sami procijenite.