Savez logoraša u BiH pisao Josipoviću
0

"Dodik je otvoreno podržavao granatiranje Zagreba"

FENA
Murat Tahirović
Murat Tahirović
Savez logoraša u BiH uputio je otvoreno pismo predsjedniku Republike Hrvatske Ivi Josipoviću u kojem ga obavještavaju da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik otvoreno podržavao granatiranje Zagreba.

Dodik je, navedeno je u pismu, na sjednici NSRS-a 24. i 25. maja 1995. pozvao poslanike da smijene glavnog urednika RTVRS-a zato što je u javnost pustio snimak govora u kojem Milan Martić, ratni predsjednik SAO Krajine, govori o granatiranju Zagreba.

"Vi ste, uz najviše državne počasti, svojevremeno dočekali Milorada Dodika koji je otvoreno podržao granatiranje glavnog grada Republike Hrvatske", stoji u pismu.

Uz pismo predsjedniku Josipoviću, Savez logoraša u BiH priložio je i transkript sa spomenute sjednice.

U dijelu transkripta koji se odnosi na granatiranje Zagreba, Dodik traži smjenjivanje glavnog urednika RTVRS-a koji je pustio Martićevu izjavu te pojašnjava da se "slaže da treba tući Zagreb, ali da se to ne smije reći".

"Na isti način je Božidar Vučurević podržavao granatiranje Dubrovnika. Protiv Vučurevića je Republika Hrvatska podigla optužnicu za ratni zločin, dok se u slučaju Dodika organizuje prijem na najvišem državnom nivou", navedeno je u pismu koje potpisuje predsjednik Saveza logoraša u BiH Murat Tahirović.