Dodik: Izetbegovića sam pitao o incijativi za promjenu naziva RS, on me samo gledao

Piše: A. D./Klix.ba
20.2.2019. u 12:43
35
194
Dodik: Izetbegovića sam pitao o incijativi za promjenu naziva RS, on me samo gledao
35
Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Istočnom Sarajevu da je na sastanku s liderima SDA i HDZ-a BiH u ponedjeljak Bakira Izetbegovića upitao o incijativi o promjeni imena RS-a.
"Nismo nešto o tome razgovarali, ali sam ga upitao da li je ozbiljan u vezi s tim, on me samo gledao", rekao je Dodik odgovarajući na pitanje novinara.

Dodik je danas zajedno s ambasadorom Rusije Petrom Ivancovom položio vijenac kod spomen-ploče nekadašnjem ruskom ambasadoru u UN-u Vitaliju Čurkinu koji je poznat po tome što je u Vijeću sigurnosti blokirao Nacrt rezolucije o Srebrenici koji je predložila Velika Britanija.

Foto: D. S./Klix.ba Foto: D. S./Klix.ba


On je ponovio da je u ovom trenutku otvoreno pitanje formiranja vlasti i da na pomenutom sastanku s Izetbegovićem i Draganom Čovićem nije bilo nikakvih pomaka.

Foto: D. S./Klix.ba Foto: D. S./Klix.ba


"Bili smo nedavno u Briselu i tamo je rečeno da ničim nije uslovljeno formiranje vlasti ni MAP-om, ni NATO-om niti bilo kakvim upitnicima", rekao je Dodik.

Novinari su ga upitali da li je riješeno pitanje njegovog osiguranja, budući da insistira na pripadnicima MUP-a RS, dok je nadležnost na Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH, Dodik je rekao "anketirajte ove momke iza mene i vidjet ćete odakle dolaze, iz MUP-a RS".

Foto: D. S./Klix.ba Foto: D. S./Klix.ba


On je rekao da političari iz RS-a svakodnevno doživljavaju pritiske zbog ulaska BiH u NATO te da se odluka Skupštine RS-a o vojnoj neutralnosti ne uvažava. Govoreći o problemima u vezi s migrantima rekao je da je za to najviše odgovorna "aktuelna nesposobna struktura" na nivou države.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (194)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: