Drvar
27

Dodik i Vučić bez riječi nakon sastanka s čelnicima općina i delegatima Parlamenta BiH i FBiH

I. P.
Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba
U Drvaru je danas održan sastanak člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića sa načelnicima zapadnokrajiških općina. Nakon sastanka nije bilo obraćanja medijima pa su zaključci bar zasad nepoznati.
Riječ je o čelnicima općina Drvar, Glamoč, Bosanski Petrovac i Bosansko Grahovo, a prisustvovali su i poslanici u parlamentu BiH i delegatima u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH.
Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba

Sastanku u Radničkom domu prisustvovali i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović, ministar finansija RS Zora Vidović, ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin, ministar finansija Srbije Siniša Mali, zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda parlamenta BiH Nikola Špirić, poslanik u Predstavničkom domu parlamenta BiH Nenad Stevandić, konzul Srbije u Mostaru Marija Bakoč, konzul Srbije u Drvaru Predrag Mitić, NJegovo preosveštenstvo episkop bihaćko-petrovački i rmanjski Sergije.

Na sastanku su prisustvovali načelnici Drvara Dušica Runić, Glamoča Nebojša Radivojša, Bosanskog Petrovca Dejan Prošić i Bosanskog Grahova Milorad Gligić.

Prisustvovali su i delegati u Domu naroda Parlamenta FBiH Goran Broćeta, Dragana Damjanović, Drago Puzigaća, Duško Radun i Mikica Bosnić.

Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba

Nakon toga, visoki zvaničnici RS i Srbije prisustvovali su centralnoj akademiji u pomen stradalim Srbima zapadnokrajiških opština pod nazivom "Krajino moja", koja je održana na platou ispred Radničkog doma u Drvaru.

Prije dolaska u Drvar, visoke delegacije posjetile su u Grahovu rodnu kuću Gavrila Principa.