Prijem u Predsjedništvu
89

Dodik i Džaferović upoznali slovenskog predsjednika sa situacijom u BiH

Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Predsjedavajući Prеdsјеdništvа BiH Milorad Dodik i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović primili su danas predsjednika Republike Slovenije Boruta Pahora

Članovi Predsjedništva BiH su upoznali predsjednika Pahora s aktuelnom političkom situacijom u zemlji, s posebnim akcentom na aktivnostima u vezi s putem BiH ka Evropskoj uniji, kojeg članovi Predsjedništva BiH podupiru konsenzusom.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

Članovi Predsjedništva BiH ocijenili su ulogu Slovenije kao lidersku kada su bilateralni odnosi u regiji u pitanju, zahvalivši se Sloveniji na bezrezervnoj podršci BiH putu ka evropskim integracijama.

Predsjednik Republike Slovenije Borut Pahor boravi u posjeti Bosni i Hercegovini u povodu desetog, jubilarnog Sarajevo Business Foruma, koji će se održati od 17. do 19. aprila, a kojem će prisustvovati po četvrti put.

Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba

Sagovornici su se složili da je proširenje Evropske unije na članice učesnice Brdo – Brijuni procesa od geopolitičkog značaja za cijeli kontinent, te da će u tom duhu i biti predstojeći samit zemalja Brdo - Brijuni procesa, kojeg će u maju ugostiti Albanija uz prisustvo visoke povjerenice Evropske komisije za vanjsku i sigurnosnu politiku Federice Mogherini.

Sastanku su u ime člana Predsjedništva BiH Željka Komšića prisustvovali savjetnici Branimir Jukić i Slaven Kovačević.