Nisu nadležni
120

Dodik i Cvijanović saglasni: RS neće prihvatati migrante, nek se država bavi tim problemom

FENA
Željka Cvijanović i Milorad Dodik (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Željka Cvijanović i Milorad Dodik (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Predsjednik RS-a Milorad Dodik poručio da neće dozvoliti da se migranti smjeste u kasarne u Banjoj Luci i Kalinoviku, kao i da se politizuje "slučaj Dragičević". Slično je ponovila i premijerka tog entiteta Željka Cvijanović.

Kategorično je protiv mogućnosti da se u nekim kasarnama u RS smjeste migranti, kojih se u narednom periodu očekuje veliki broj kroz BiH.

"To se neće desiti. Mi nemamo obavezu te vrste i niko ne može donijeti takvu odluku", rekao je Dodik i naveo da je protiv toga da se otvori bilo koji kamp za izbjeglice na teritoriji RS-a.

Kazao je da Vijeće ministara BiH ne može da donosi odluku da u Banjoj Luci smjesti migrante, već RS, koja nema sredstava ni mogućnosti da se bavi tim pitanje.

Predsjednica Vlade RS-a Željka Cvijanović izjavila je da su državni organi BiH trebalo da razvijaju kapacitete za smještaj migranata, koji prilaze kroz ovu zemlju, te da to nije posao kojim treba da se bave entiteti.

Izrazila je zabrinutost jer se problemu migranata koji prolaze kroz BiH ne pridaje veliki značaj, te ponovila da imovina koja je stavljena na raspolaganje lokalnim zajednicama u RS, kao što su kasarne, nije adekvatno mjesto za smještaj ilegalnih migranata.