Jedinstveni
306

Dodik i Čović saglasni: OSA ne radi dobro svoj posao, a Špirić neće biti smijenjen

Klix.ba
Foto:Klix.ba
Foto:Klix.ba
Na današnjem sastanku lidera HDZ-a Dragana Čovića i SNSD-a Milorada Dodika bilo je govora i o stanju u Obavještajno sigurnosnoj agenciji (OSA) te zahtjevu za smjenu predsjednika parlamentarne Komisije za nadzor nad OSA-om Nikole Špirića.

I Čović i Dodik su istakli da OSA ne radi dobro svoj posao i da ima mnogo propusta.

"OSA je neprijateljska organizacija koja radi na štetu srpskog i hrvatskog naroda. Danas smo razgovarali o tome, a poručujem vam da Nikola Špirić neće biti smijenjen", kazao je Dodik.

Podsjećamo, Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH usvojio je zaključak da se Špirić privremeno suspenduje i smijeni s mjesta predsjednika Komisije za nadzor nad OSA-om, zbog navoda da je zloupotrijebio poziciju i samovoljno sačinio zaključke Komisije na osnovu kojih je izdao određene naredbe rukovodstvu OSA-e.

Kritike na račun OSA-e je iznio i Čović koji je kazao da u ovoj državi nema zaštićenih i privilegovanih te da OSA ne može voditi paralelne sisteme i da ne može pratiti i prisluškivati člana Predsjedništva po potrebi i zadatku.

Također je dodao da automobil koji on koristi kao član Predsjedništva nikada nije učestvovao u krivičnom djelu koje se stavljalo na teret njegovom savjetniku Dariju Krešiću.