Komentari (16)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
http://youtube.com/watch?v=GEPs8Zs48jo
Ko o cemu, Duduk traktorista o traktorima...
moje misljenje je da bi bih trebalo administrativno podijeliti na sto manje jedinice sa sto je moguce vecom autonomijom
Najveći problem današnje Bosne i Hercegovine je taj što ima administrativnu regionalnu podjelu koja se uopšte ne temelji na historijskim, ekonomskim niti prirodnim činjenicama. Tako je BiH podjeljenja na tri dijela: dva entiteta, bošnjačko-hrvatska Federacija Bosne i Hercegovine (51% teritorije) i Republika Srpska (49% teritorije) i jednu općinu koja ne pripada niti jednom od entiteta - Brčko Distrikt. Brčko Distrikt je čvorište dva navedena entiteta i odvaja jedan od kantona Federacije od ostatka tog entiteta i odvaja istočni i zapadni dio Republike Srpske. Iako su 1996. godine entiteti bili potpuno etnički segregacijski jer su štitili interese samo pojedinih naroda, danas ta dva entiteta pokušavaju da se kompenzuju koliko toliko sa državnim ustavom tako da su sva tri naroda potpuno konstutivna u oba entiteta i Brčko Distriktu
Bosna i Hercegovina je jedina drzava u svijetu cije se granice nisu mijenjale 300 godima. Jedino se jos granice Velike Britanije nisu mijenjale, ali Velika Britanija je ostrvo, i ima prirodne granice, tako da ih i nije moguce mijenjati.
Dokle cemo gledat ovog genocidnog vlaha , neka ga vode svabe sebi pa nek njima siri demokratiju.
vise je engleska trenutno decentralizovana nego bosna treba sto vise nadleznosti dati opstinama, vratiti vlast ljudima neka svako sebi kroji sudbinu,mrsko mi vas slusati vise kako zapomazete
SAMO CENTRALIZACIJA DRZAVE I NJENIH INSTITUCIJA Rep.ublike Bosne i Hercegovine , ako ti se ne svidja u maticu rusiju odakle su dosla tvoja seljacka banda srpskih opancara !
et nek ti znas
Ovaj levat garant ne zna ni objasniti šta znači centralizirana država.
@ampak ..evo i tebi i njemu jedan Srednji palac ! pa malo cuclajte hahaha
Mile Ronhil... pa kako ces to rijesiti kad RS nije priznata drzava ? a nikad nece ni bit.. jos malo pa nestalo .. zato je mile Ronhil zvani roki sebe osiguro i dvije viletine na dedinju ima.. a vas raja iz BiH sve cuture ..ko Vas J ..
MAGARCINA reve.
nije cilj decentralizacija jer i idioti bi za 20 godina uspjeli napraviti decentralizovanu zemlju koja funkcionise ko da je to problem - prebaciti sve odgovornosti na manje cjeline, npr opstine, a ostaviti na drzavnom nivou samo osnovne stvari tipa policije, granicne sluzbe i slicno cilj je kontrola, decentralizacije vlasti \"onog drugog\", ali sopstvena centralizacija samo da je nekoga prevariti - to je cilj nije cilj poboljsati zivot ljudi
Bre deco,takoje dodo oni treba da dodju kod nas dase integrisu bre mi smo multi kulti,ocemo dodu,ocemo dodu,bre jel tako takolije bre.