U Domu HDZ-a
33

Dodik dolazi Čoviću u Mostar: Danas nastavljaju s utopljavanjem odnosa

R. D.
Foto: R. D./Klix.ba
Foto: R. D./Klix.ba
U Domu HDZ-a u Mostaru danas će se sastati delegacije HDZ-a BiH i SNSD-a predvođene svojim predsjednicima Draganom Čovićem i Miloradom Dodikom.
Sastanak Čovića i Dodika samo je jedan u nizu susreta lidera stranaka pobjednika izbora održanih prije 13 mjeseci, a sve u nadi formiranja vlasti.

Dodik je sinoć izjavio da će na sastanku u Mostaru sa predsjednikom HDZ-a BiH razgovarati o tome šta je to što sprečava afirmaciju srpskih i hrvatskih interesa, ali ne na štetu Bošnjaka.

Prošlog četvrtka u Mostaru su se sastali Čović i predsjednik SDA Bakir Izetbegović, a isti učesnici razgovarali su i jučer u Sarajevu.

“Čini mi se da je i dalje klima koju gradimo ka povjerenju ili utopljavanju odnosa dosta dobra. Mislim da ćemo nastaviti u tom duhu i dalje”, rekao je Čović poslije posljednjeg s Izetbegovićem.

Čović je kazao da su SDA i HDZ BiH dogovorili da se otpočne proces traženja rješenja vezanih za izmjene izbornog zakonodavstva i da se nada kako će već iduće sedmice biti ponuđeni određeni prijedlozi nakon čega će se u proces uključiti i druge stranke.

U najavi današnjeg sastanka Dodik je kazao kako kod formiranju vlasti i svih procesa koji su blokirani u našoj zemlji, da HDZ nije problem.

"Nisam čuo tog Bakira Izetbegovića jer odavno ne pratim šta on govori. Odavno znam da sve što kaže da to nije istina. Dakle, do njih je", kazao je Dodik.

Čović će se tako u dva dana susreti s druga dva lidera najjačih stranaka u našoj zemlji, a Dodikovo adresiranje problema ne govori pozitivno o šansama da će blokirani procesi krenuti s mrtve tačke.

Sastanak Čovića i Dodika planiran je u 11 sati, a po završetku lideri HDZ-a i SNSD-a upoznat će javnost sa zaključcima.