Poruka gradskim vlastima
795

Dodik do podne priča o secesiji, od podne kosi po Banjoj Luci

B. H.
Screenshot: Twitter
Screenshot: Twitter
Predsjednik entiteta Republika Srpska Milorad Dodik objavio je videosnimak u kojem ručno kosi travu pored brze saobraćajnice Banjaluka – Klašnice.

Dodik je pokosio prostor između saobraćajnih traka, koji je bio zarastao u travu. Očigledno je htio simbolično pokazati gradskim vlastima, ali i javnom preduzeću za održavanje puteva kako bi se trebali održavati putevi u Banjoj Luci.

Predsjednik RS-a je danas održao konferenciju za medije u Banjoj Luci na kojoj je govorio o usvojenom zakonu u NSRS-u koji je suštinski udar na Ustav BiH, nakon koje je krenuo u pravcu Laktaša, kada se zaustavio i odlučio na ovaj potez.

"Već sam intervenisao kod nadležnih da ovaj prostor bude uredan, čist i pokošen. Pošto vjerujem da se oni ugodno odmaraju, odlučio sam da sve sam pokosim! Ovo je posljednji put da radim njihov posao", poručio je Dodik.

Ovo nije prvi put da Dodik pokazuje umijeće sa kosom, prije nekoliko godina otvorio je manifestaciju "Rogoljska žetva" gdje je također demonstrirao svoje kosačke vještine.