Saznajemo
84

Dodik će podržati Vučićev miting u Beogradu, poslat će građane autobusima

T. K.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) podržati će miting podrške predsjedniku Srbije Aleksandru Vučića koji će se održati 26. maja, a tim povodom naložit će se odborima ove stranke da planiraju put i podršku, saznaje Klix.ba

Milorad Dodik ovim činom podrške smatra da je bh. entitetu RS-u pod svaku cijenu potreban Vučić i njegova politička moć, bez obzira što ima velikih nesuglasica u SNSD-u po pitanju podrške predsjedniku Srbije.

Zbog posljednjih dešavanja i prozivki tabloida iz Srbije na račun Dodika, smatraju da bi eventualnim nedavanjem podrške Vučiću na dobitku bila samo opozicija u RS-u.

Podsjećamo, Jelena Trivić, predsjednica Narodnog fronta, kazala je da će ići na miting podrške u Beogradu te je pozvala svoje simptatizere da joj se pridruže.

"Režim u RS-u ponekad slijedi nacionalnu politiku koja se kreira u Zagrebu", izjavila je, komentirajući svoju rečenicu u izbornoj noći oktobra prošle godine da će RS u nacionalnim pitanjima slijediti Srbiju.

Istakla je da su nam potrebni regionalni mir i stabilnost, jer nema jake ekonomije bez mira, ali da "RS mora da zna gdje je okrenuta i gdje joj je matica".

"Djeluje da neki koji vode RS jesu malo skrenuli pogled jer nekad prate zvaničnu politiku Zagreba umjesto zvaničnu politiku Beograda. Zvanična politika Beograda nije samo za Srbiju nego za sve Srbe, pa i za nas ovdje. Srbija je matica. U Beogradu treba da je centar našeg nacionalnog i drugog bića", poručila je Trivić.

Podsjetimo, Vučić 26. maja u Beogradu organizira miting kojim vjerovatno želi odgovoriti građanima svoje države koji su već dva puta organizirali ogromne proteste protiv vlasti u toj zemlji. Protesti su počeli zbog općeg stanja u društvu i odnosa vlasti nakon dvije velike tragedije koje su se dogodile u Srbiji kada je učenik u jednoj osnovnoj školi ubio devet učenika, ali i ubistva osam osoba u Mladenovcu.