|

Dodik: BiH će dobiti napajanje gasom sa gasovoda koji gradi Azerbejdžan

Dodik: BiH će dobiti napajanje gasom sa gasovoda koji gradi Azerbejdžan
8
S
SRNA
26.10.2019. u 12:55
61
komentara
8

dijeljenja
Dodik: BiH će dobiti napajanje gasom sa gasovoda koji gradi Azerbejdžan Foto: M. O./Klix.ba
Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je, nakon sastanka sa predsjednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim u Bakuu, da će BiH dobiti napajanje gasom sa gasovoda koji gradi Azerbejdžan.
"Poznato je da Azerbejdžan gradi južno krilo gasovoda koji treba da završi u Italiji, sa krakom ka Crnoj Gori, a preko njega do Republike Srpske i BiH. Razgovarali smo na tu temu i rekli da tu nema nikakvih problema oko izgradnje", rekao je Dodik za RTRS.Dodik je precizirao da to znači da će BiH dobiti napajanje gasom sa druge strane, dakle iz pravca Crne Gore.

On je rekao da će u tom pogledu naredne godine biti održan forum, koji bi trebalo da pospiješi izgradnju ovog gasovoda."Razgovarali smo i o mogućnostima angažovanja kompanija iz Azerbejdžana na izgradnji auto-puteva po povoljnim kreditima", rekao je Dodik.

Član Predsjedništva BiH istakao je da je Azerbejdžan zainteresovan za rast privredne saradnje."To je ekonomija koja je u usponu, zemlja koja raspolaže značajnim izvorima nafte i gasa", rekao je Dodik, koji u Azerbejdžanu učestvuje na 18. Samitu Pokreta nesvrstanih u Bakuu.
Prijavi grešku


Komentari (61)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...