{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dodik: BH RTV je promašena institucija

F
28.4.2008. u 19:40
0
0
Dodik: BH RTV je promašena institucija
0
Dodik: BH RTV je promašena institucija
BH RTV-e je promašena institucija koja pokušava da se odbrani nedodirljivošću. Taj projekat uopće nije ostvario cilj i najbolje bi bilo da se provede stečaj i likvidacija, izjavio je novinarima u Sarajevu predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik.
«Stečaj treba da bude proveden zato što je tamo ustanovljeno niz zloupotreba novca i zato što ta kuća ne može da servisira svoje obaveze. Najbolje bi bilo da se provede stečaj i likvidacija i da se oslobodi ogromnih obaveza koje tamo postoje vezano za finansiranje iz prošlosti i da se onda sjede i dogovori na koji način da se napravi jedan servis», kazao je Dodik.

«BH RTV-e nije objektivan, počinje sa lošim stvarima u RS-u. Ta televizija nije ostvarila svoj cilj, nije prihvaćena od mnogih ljudi u RS-u», kazao je Dodik dodavši kako će i on lično «veoma brzo odlučiti da ne plaća pretplatu BH RTV-u jer ta kuća pokušava da na jedan propagandistički način djeluje na svakoga ko ima drugačije mišljenje».

Predsjednik Vlade RS-a je kazao kako je «krajnje vrijeme da se Hrvatima omogući tv kanal i da to ide na teret pretplate koja se plaća širom BiH».

«Javni i televizijski servis treba da se organizira tako da bude na zadovoljstvo svih, a ne samo na zadovoljstvo jedne odmetnute grupe novinara i urednika», kazao je Dodik.

Ja ne kritikujem medij, ja kritikujem poslovanje tog medija, a poslovanje je katastrofalno i kriminalno, dodao je Dodik.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: