Nova najava
31

Dodik: Autoput Banja Luka - Doboj bit će završen do kraja ljeta

Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Foto: E. M./Klix.ba
Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Doboju da će krajem ljeta biti završena izgradnja autoputa Banja Luka - Doboj.

Dodik je rekao da je Vlada RS na prostoru Doboja u kontinuitetu ulagala u značajne kapitalne objekte, a da je jedan od najvažnijih autoput i bolnica čija će gradnja koštati 80 miliona KM.

“Mi želimo da nastavimo graditi autoput ovdje od entitetske linije pa do spoja sa već izgrađenom dionicom, gdje je RS preuzela 70 miliona eura kredita od Evropske banke za obnovu i razvoj”, rekao je Dodik novinarima nakon sastanka sa gradonačelnikom Doboja Obrenom Petrovićem.

Dodik je istakao da je tih 70 miliona eura na raspolaganju i da se sada provode procedure.

“Vjerujemo da ćemo ovog ljeta krenuti sa izgradnjom tog objekta koji je veoma zahtjevan i time početi izgradnju autoputa dalje prema Modriči, odnosno prema Brčkom i dalje prema Bijeljini, što je primarni infrastrukturni i razvojni cilj RS”, naveo je Dodik.

On je naglasio da će Doboj u ovoj godini ponovo biti veliko gradilište.

Predsjednik RS je naveo da je drugi veliki kapitalni objekat koji će biti građen u Doboju bolnica, koji je trenutno u fazi pred raspisivanje tendera za izvođače.

Podsjećamo, u ranijim najavama obećavano je kako će kompletan autoput biti finaliziran do kraja 2017. godine, što se nije dogodilo. Umjesto otvorenja preostale dionice između Banja luke i Prnjavora (oko 25 kilometara), otvoren je samo dio od 10 kilometara od Laktaša do Drugovića.