Želi da bude zaslužan
234

Dodik: Ako Trump ponovo pobijedi, ne bih oklijevao da proglasim nezavisnost RS-a

B. H.
Screenshot: TV Prva
Screenshot: TV Prva
Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik je kazao da vjeruje u nezavisnost RS-a i da smatra da će se to morati desiti jednog dana, te da bi on mogao da bude zaslužan za to u nekoj perspektivi.

"Kada je u Americi pobijedio Donald Trump, imao sam namjeru da proglasim nezavisnost Republike Srpske. Onda su se neki oko mene uplašili i to nisam uradio. Moram da kažem da mi je danas žao što nisam. Ali ako bi Trump ponovo pobijedio, mislim da ne bih oklijevao", rekao je Dodik za TV Prva.

Kada je riječ o američkim sankcijama njemu i njegovoj porodici, Dodik je rekao da je to više nemoć, te da nema pravo da zbog svog komoditeta žrtvuje interese RS-a.

Dodao da je ponosan na svoju porodicu, dodajući da su oni veoma svjesni i odgovorni ljudi i da se bore u životu, a da to smeta Amerikancima.

Predsjednik RS-a je dodao da je on birani funkcioner i da ima pravo da bira na koji način vodi politiku.

"Ključno pitanje oko mene nije više kriminal, sada se sve svelo na retoriku, to im smeta i to im je pogubno", istakao je Dodik.

Govoreći o odnosu Srbije i BiH, Dodik je rekao da je za Srbiju relevantno Predsjedništvo BiH, a ne jedna trećina tog predsjedništva koju čini Denis Bećirović, koji je, kako je naveo, "kvazihistoričar i mrzi sve srpsko, iznosi laži, ali nema potencijal da nešto učini".