BiH
0

Docent Huseinagić iz Tuzle napustio SBB i prešao u SBiH

Klix.ba
Doc. dr. Enes Huseinagić iz Tuzle potpisao je danas pristupnicu Stranke za Bosnu i Hercegovinu, nakon što je prethodno napustio Savez za bolju budućnost.

U prvom kvartalu ove godine u SBiH su se učlanila 74 građanina Tuzle, među kojima su pored Huseinagića i profesor umjetnosti Hari Ejubović, kao i diplomirane pravnice Azra Zahirović i Enisa Baraković.

"Stranka za BiH je u ranijem periodu možda i jedina stranka u BiH koja je uspješno prošla reorganizaciju svojih redova u posljednje dvije godine i danas je to stranka koja je prepoznatljiva po svojoj dosljednosti i principima borbe za Bosnu i Hercegovinu i bolji život svih njenih građana", rečeno je danas novinarima na konferenciji ove stranke.

U rukovodstvu SBiH-a u Tuzli je 70 posto mladih ljudi koji ne žele čekati da im neko drugi riješi njihove probleme, nego su u Stranci za BiH dobili prostor i odgovorne funkcije da ljepše sutra svih građana ove zemlje grade sami, navode u SBiH.

"Velika pomoć na tom putu je i iskustvo starijih članova, onih koji su ovu stranku osnivali 1996 godine.

Posljednji veliki skup i Svečana akademija u povodu 17- og rođendana stranke je dokaz da Stranka za BiH u Tuzli ima sve više onih koji su shvatili da politike po principu 'vještačkog bljeska' nisu ovoj zemlji i njenim građanima donijele ništa dobro. Stoga su s razlogom mnogi skloni mišljenju kako je ova i ovakva Stranka za BiH potrebnija ovoj zemlji nego li i u trenucima svoga osnivanja.

Koristimo ovu priliku da svim građanima Tuzle, Tuzlanskog kantona i cijele BiH čestitamo predstojeći prvomajski praznik rada sa željom da ih velika većina sljedeći dočeka na radnom mjestu", navode u Stranci za BiH u Tuzli.