{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dobrovoljni vatrogasci iz Zenice obilježili 115 godina rada društva

4.3.2015. u 15:40
40
1
Dobrovoljni vatrogasci iz Zenice obilježili 115 godina rada društva
40
Na poligonu Dobrovoljnog vatrogasnog društva u Zenici danas je obilježena 115. godišnjica osnivanja i rada ovog društva.
Najaktivnijim članovima danas su podijeljena priznanja i pohvale za njihov višegodišnji angažman u ovom društvu.

Komandir DVD Zenica Adnan Čukle je kazao kako je rad volonterski, ali da su članovi spremni za sve aktivnosti.

"Dobrovoljno vatrogasno društvo radi na dobrovoljnoj osnovi i samim tim pomažemo ljudima u zavisnosti od načina pomoći. Prošle godine je 28 naših pripadnika učestvovalo u pružanju pomoći unesrećenima tokom poplava i uglavnom radimo sve ono što i profesionalni vatrogasci rade", izjavio je Čukle.

On je dodao da DVD Zenica ima oko 150 članova, od čega je oko 40 njih aktivno u svakom trenutku za terenske aktivnosti. Od 2007. godine 15 dobrovoljaca je dobilo stalno zaposlenje.

Dvadesetčetverogodišnja Nejra Pašalić dobitnica je priznanja na današnjem svečanom događaju.

"Nesebično zalaganje i pomoć bez očekivanja bilo kakve koristi su me privukli da radim ovo, a sada smo spremni za sve što se može dogoditi", kazala je Nejra koja je ujedno i studentica Socijalne pedagogije u Zenici.

Predsjednik DVD Zenica Enes Zec je poručio svim općinama koje su u mogućnosti da naprave dobrovoljna vatrogasna društva i to radi druženja, sticanja novih znanja iz oblasti zaštite od požara i učestvovanja u spašavanju ljudi i materijalnih dobara.

"Svi oni koji su angažovani budu isplaćeni na neki način. Svi su došli bez pitanja kada i hoće li biti isplaćeni, ali svakako budu nagrađeni za svoj rad, što im daje dodatnu snagu", izjavio je Zec.

U okviru obilježavanja 115 godina rada, pripadnici DVD Zenica su donirali krv u Kantonalnoj bolnici Zenica, a organizovat će i druge aktivnosti u narednom periodu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: