{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dobrinja dobija prvo sportsko igralište sa umjetnom travom

7.5.2014. u 15:14
665
15
Dobrinja dobija prvo sportsko igralište sa umjetnom travom
665
Općina Novi Grad Sarajevo realizira projekt rekonstrukcije i uređenja sportskog igrališta u ulici Mustafe Kamerića u naselju Dobrinja, gdje se privode kraju radovi na postavljanju umjetne trave vrhunske kvalitete.
Bit će to prvo sportsko igralište sa umjetnom podlogom u ovom dijelu općine Novi Grad, koje će građanima biti na raspolaganju od iduće sedmice.

Na sportskom terenu koji će se moći koristiti za fudbal, urađena je sanacija postojeće ograde i zaštitne mreže, a u narednom periodu bit će završeno postavljanje umjetne trave i golova. Završetkom ovog igrališta naselje Dobrinja bit će upotpunjeno novim sportskim sadržajima.

Igralište će biti dato na upravljanje Javnom preduzeću "Lokom“, a građanima će biti omogućeni i slobodni termini korištenja terena.

"Programom uređenja sportske infrastrukture, Općina Novi Grad Sarajevo ove godine planira izgradnju tri sportska igrališta i šest dječijih igrališta, a sve u cilju unapređenja života naših građana. Za ove namjene u općinskom budžetu je planirano 700.000 KM“, kazao je načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić.

Također, dodao je da su pri kraju radovi na izgradnji sportskog igrališta u ulici Porodice Šehića u Mjesnoj zajednici "Naselje heroja Sokolje“, čija je realizacija započeta krajem prošle godine, a za tu namjenu Općina je izdvojila 93.500 KM.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: