{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevo: Pri kraju izgradnja sportske dvorane "Srce“

2.8.2014. u 16:10
21
30
Sarajevo: Pri kraju izgradnja sportske dvorane "Srce“
21
Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić obišao je danas radove u naselju Buča Potok, gdje je u toku realizacija najznačajnijih kapitalnih projekata za stanovnike ovog naselja i Općinu Novi Grad, a koji će biti završeni u ovoj godini.
Naime, riječ je rekonstrukciji ulice Adema Buče, najvećem infrastrukturnom projektu u općini Novi Grad u zadnjih deset godina, koji će koštati između 4,5 do 5 miliona konvertibilnih maraka i izgradnji sportske dvorane "Srce“.

Ulica Adema Buče, koja vodi prema Gradskoj deponiji od kantonalnog je značaja i sa gradom povezuje naselja sa blizu 40. 000 stanovnika.

"U toku su radovi na zadnjoj padinskoj dionici u dužini od oko 600 metara, nakon čega će, na veliku radost stanovnika ovog i susjednih naselja, biti završen kompletan padinski dio ove saobraćajnice“, kazao je Efendić.

Obzirom na to da je podloga saobraćajnice bila u jako lošem stanju, saobraćajnica je sada projektovana za teretni saobraćaj i rade se tri sloja asfalta, tako da je to jedina takva saobraćajnica na prostoru Novog Grada.

Pri kraju su radovi i na izgradnji sportske dvorene "Srce“ u Buča Potoku, koja bi trebala biti završena za mjesec do dva. Radnici firme "Unigradnja“ završavaju unutrašnje radove, a u toku je i vanjsko uređenje prostora oko objekta.

Objekat koji u potpunosti finansira Općina Novi Grad Sarajevo koštat će oko 3 miliona konvertibilnih maraka. Bit će to prva dvorana koju će dobiti stanovnici novogradskih naselja s desne strane rijeke Miljacke, koja će biti od velikog značaja za stanovnike naselja Buča Potok, Boljakov Potok, Briješće i drugih novogradskih naselja. Moći će se koristiti za košarku, rukomet i ostale dvoranske sportove.

Također, Općina Novi Grad će u narednom periodu raditi na uređenju i ograđivanju parka koji se nalazi uz sportsko - rekreacioni centar "Srce“.

Pored već postojećeg fudbalskog terena sa umjetnom travom, u sklopu ovog kompleksa bit će izgrađeno košarkaško igralište i igralište za djecu. Park će se održavati u sklopu kompleksa sportsko - rekreacionog centra "Srce“, saopćeno je iz Općine Novi Grad.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: