BiH
21

Sarajevo: Pri kraju izgradnja sportske dvorane "Srce“

Klix.ba
Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić obišao je danas radove u naselju Buča Potok, gdje je u toku realizacija najznačajnijih kapitalnih projekata za stanovnike ovog naselja i Općinu Novi Grad, a koji će biti završeni u ovoj godini.

Naime, riječ je rekonstrukciji ulice Adema Buče, najvećem infrastrukturnom projektu u općini Novi Grad u zadnjih deset godina, koji će koštati između 4,5 do 5 miliona konvertibilnih maraka i izgradnji sportske dvorane "Srce“.

Ulica Adema Buče, koja vodi prema Gradskoj deponiji od kantonalnog je značaja i sa gradom povezuje naselja sa blizu 40. 000 stanovnika.

"U toku su radovi na zadnjoj padinskoj dionici u dužini od oko 600 metara, nakon čega će, na veliku radost stanovnika ovog i susjednih naselja, biti završen kompletan padinski dio ove saobraćajnice“, kazao je Efendić.

Obzirom na to da je podloga saobraćajnice bila u jako lošem stanju, saobraćajnica je sada projektovana za teretni saobraćaj i rade se tri sloja asfalta, tako da je to jedina takva saobraćajnica na prostoru Novog Grada.

Pri kraju su radovi i na izgradnji sportske dvorene "Srce“ u Buča Potoku, koja bi trebala biti završena za mjesec do dva. Radnici firme "Unigradnja“ završavaju unutrašnje radove, a u toku je i vanjsko uređenje prostora oko objekta.

Objekat koji u potpunosti finansira Općina Novi Grad Sarajevo koštat će oko 3 miliona konvertibilnih maraka. Bit će to prva dvorana koju će dobiti stanovnici novogradskih naselja s desne strane rijeke Miljacke, koja će biti od velikog značaja za stanovnike naselja Buča Potok, Boljakov Potok, Briješće i drugih novogradskih naselja. Moći će se koristiti za košarku, rukomet i ostale dvoranske sportove.

Također, Općina Novi Grad će u narednom periodu raditi na uređenju i ograđivanju parka koji se nalazi uz sportsko - rekreacioni centar "Srce“.

Pored već postojećeg fudbalskog terena sa umjetnom travom, u sklopu ovog kompleksa bit će izgrađeno košarkaško igralište i igralište za djecu. Park će se održavati u sklopu kompleksa sportsko - rekreacionog centra "Srce“, saopćeno je iz Općine Novi Grad.