BiH
2

Doboj: Za izgradnju i obnovu igrališta izdvojeno 50.000 dolara

SRNA
Rezidentni koordinator UN u BiH Yuri Afanasiev rekao je danas u Doboju da je Ambasada Rumunije u BiH za opremu igrališta u ovom gradu izdvojila oko 50.000 dolara, a na radovima su angažovani volonteri.
Foto: SRNA
Foto: SRNA

"Osim pet igrališta koja se nalaze u okviru školskih i predškolskih ustanova, volonteri će danas uređivati još sedam lokacija koja su već u fazi obnove", rekao je Afanasiev tokom izvođenja radova na izgradnji igrališta za djecu sa posebnim potrebama kod Osnovne škole "Vuk Stefanović Karadžić" u Doboju.

U Doboju se danas obilježava Dan UN-a pod sloganom "Za puno dana igre i radosti" tokom kojeg se akcijama volontera u okviru programa obnove od poplava, grade i uređuju igrališta za djecu.

Foto: SRNA
Foto: SRNA

Predsjednik Udruženja građana za pomoć djeci sa posebnim potrebama u Doboju Sanja Živković rekla je da je igralište za djecu sa posebnim potrebama kod Osnovne škole "Vuk Stefanović Karadžić" prvo tog tipa u gradu.

"Igralište će koristiti članovi Udruženja, učenici ove osnovne škole, te članovi Centra za djecu sa poteškoćama", rekla je Živkovićeva.

Ona je navela da udruženje ima evidentiranih 220 članova do 18 godina i oko 40 korisnika starijih od 18 godina.

Foto: SRNA
Foto: SRNA

Dan UN se obilježava različitim aktivnostima širom planete kao podsjećanje na usvajanje Povelje UN i njene osnovne principe - globalnu toleranciju, dijalog i mir.