BiH
0

Doboj: Supružnici počinili više provalnih krađa

FENA
Foto: Arhiva
Foto: Arhiva
Policijski službenici Policijske stanice Doboj 2, u četvrtak su lišili slobode D. M. sa područja općine Doboj, zbog osnova sumnje da je počinio deset kaznenih djela teške krađe na štetu više fizičkih osoba, priopćeno je iz Centra javne sigurnosti (CJS) Doboj.

On se tereti da je u periodu od početka jula do kraja studenog 2011. godine, u mjestu Donja Paklenica, općina Doboj, izvršio sedam kaznenih djela teške krađe i dva kaznena djela u mjestu Osojnica, također u općini Doboj.

"Prilikom pretresa kuće i pomoćnih prostorija vlasništvo D.M., pronađena je veća količina otuđenih predmeta: LCD televizor, muzička linija, električni trimeri, električne kosilice za travu, usisavači, električne i motorne pile, te druga različita roba. Tokom kriminalističke obrade, utvrđeno je da je D.M. i u toku 2010. godine izvršio provalu u jednu kuću u Donjoj Paklenici, a na osnovu prikupljenih operativnih saznanja, utvrđeno je da je sa D.M. u provalama sudjelovala i njegova supruga, nad kojom će danas biti izvršena kriminalistička obrada", navodi se u priopćenju CJS Doboj.