{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Doboj: Pronađeni ostaci ljudskog tijela

F
26.9.2012. u 15:14
0
Doboj: Pronađeni ostaci ljudskog tijela
0
Doboj: Pronađeni ostaci ljudskog tijela
Foto: Arhiv
Pod nadzorom istražioca Tužilaštva BiH izvršena je ekshumacija na lokalitetu Veliki Prnjavor u općini Doboj, a pronađeni su ostaci jednog ljudskog tijela.
S tih skeletnih ostataka bit će uzeti uzorci za DNK analizu radi utvrđivanja identiteta žrtava. DNK analiza bit će urađena u laboratoriji Međunarodne komisije za nestale osobe (ICMP).

"Pronađeni skeletni ostaci bit će prebačeni u zajedničku grobnicu za čuvanje posmrtnih ostataka u Odžaku, gdje će ostati dok se ne završi forenzička obrada i proces identifikacije", saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Ekshumacijom je rukovodio istražilac Tužilaštva BiH, koji je po instrukcijama tužioca koordinirao rad policijskih, forenzičkih i drugih ovlaštenih osoba koje vrše proces ekshumacije.

Ekshumaciji su prisustvovali predstavnici Instituta za nestale osobe BiH, predstavnici MUP-a RS, ljekar sudske medicine i istražilac Tužilaštva BiH.

Tužilaštvo BiH, zajedno sa institucijama koje su uključene u proces traženja nestalih osoba u BiH, nastavlja aktivnosti na procesu ekshumacija i traženja nestalih u svim krajevima BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: