U općinama Bratunac i Srebrenica u toku ekshumacije tijela žrtava

F
FENA
13.11.2012. u 16:25
0
4
U općinama Bratunac i Srebrenica u toku ekshumacije tijela žrtava
0
U općinama Bratunac i Srebrenica u toku ekshumacije tijela žrtava
Na lokacijama Burnice-Repovac u općini Bratunac i Sjedače-jezero Perućac u općini Srebrenica, u toku su ekshumacije pod nadzorom istražioca Tužilaštva BiH.
U općini Bratunac pronađeni su kompletni ostaci tijela jedne osobe, a u općini Srebrenica pronađeni su također kompletni ostaci tijela jedne osobe.

Pronađeni posmrtni ostaci žrtava bit će prebačeni u Komemorativni centar Tuzla radi obdukcije, identifikacije i forenzičke obrade.

DNK nalaz ovih tijela bit će rađen u laboratoriji Međunarodne komisije za nestale osobe (ICMP).

Ovim ekshumacijama prisustvuju predstavnici Instituta za nestale osobe BiH, Policijske stanice Bratunac (u Bratuncu) i Policijske stanice Srebrenica (u Srebrenici), ljekar sudske medicine i istražilac Tužilaštva BiH.

Ekshumacijama rukovodi istražilac Tužilaštva BiH, koji po instrukcijama tužioca koordinira rad policijskih, forenzičkih i drugih ovlaštenih osoba koje vrše proces ekshumacije.

Tužilaštvo BiH, zajedno s institucijama koje su uključene u proces traženja nestalih osoba u BiH, nastavlja aktivnosti na procesu ekshumacija i traženja nestalih u svim krajevima BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: