Bez zakazivanja
186

Dobar odziv Banjalučana za vakcinaciju, najviše zainteresovanih za Pfizer

SRNA
Vakcinacija moguća bez najave (Foto Dom zdravlja Banja Luka)
Vakcinacija moguća bez najave (Foto Dom zdravlja Banja Luka)
Iz banjalučkog Doma zdravlja ističu da je dobar odziv stanovnika za vakcinaciju protiv koronavirusa koja se održava već drugi dan u okviru "Otvorenih vrata" na Banjalučkom velesajmu, odnosno bez prethodnog zakazivanja. Najviše zainteresovanih je za vakcinu Pfizer.

Pomoćnik direktora za medicinska pitanja banjalučkog Doma zdravlja Mirela Kasabašić izjavila je Srni da riječ o vakcinaciji prvim dozama vakcina AstraZeneca i Sputnik V, ali da je najviše zainteresovanih za vakcinu Pfizer.

"Jučer su bila "Otvorena vrata" za vakcinu Pfizer i bio je jako veliki odziv građana, kojih je ostalo i nakon završetka rada vakcinalnog punkta. Vjerujem da će svi oni koji juče nisu stigli da se vakcinišu Pfizerom to uraditi sutra nakon 14.00 sati, kada je na programu imunizacija tom vakcinom", rekla je Kasabašićeva.

Ona je navela da je u ovoj raspodjeli dostavljeno ukupno 1.080 doza vakcina Pfizer, dok ostalih ima u većim količinama, te da će, s obzirom na iskazano interesovanje, sutra biti podijeljene i preostale količine Pfizera.

"Ostao nam je određeni broj građana koji žele Pfizer vakcinu, koju smo dobili u ponedjeljak", dodala je Kasabašićeva.

U okviru "Otvorenih vrata" sutra je na Banjalučkom velesajmu vakcinacija od 14.00 do 19.00 sati vakcinama Pfizer i AstraZeneca za građane koji se, bez prethodnog zakazivanja žele vakcinisati.