Uspjeh na prvom sastanku
0

DNZ pružio podršku Slavi Kukiću

Piše: A. Džaferović
Prvi u nizu sastanaka Slave Kukića sa predstavnicima političkih stranaka održan je u Velikoj Kladuši sa predstavnicima Demokratske narodne zajednice Bosne i Hercegovine, na čelu s predsjednikom Rifatom Dolićem. Kako saznaje Sarajevo-x.com, razgovor je protekao u pozitivnom ozračju.

Glasnogovornik DNZ-a Nermin Purić je u izjavi za naš portal kazao da će organi te stranke odlučiti da li će i kome pružiti podršku kada je u pitanju formiranje Vijeća ministara BiH.

"Što se nas tiče, Kukić je apsolutno podoban i prihvatljiv kandidat za predsjedavajućeg Vijeća ministara, i sa profesionalne strane i kada je pitanju njegov javni rad, ali organi stranke će naknadno odlučiti kako i šta dalje", naglasio je Purić.

On smatra da će Kukić najviše problema imati sa strankama iz Republike Srpske.

"Ako dođe do toga da od DNZ-a zavisi ko će biti kandidat, mi ćemo podržati Kukićev projekat", ističe Purić nakon upoznavanja sa Kukićevim političkim programom.

Nestranački kandidat Slavo Kukić, kojeg su za mandatara Vijeća ministara predložile stranke platforme, a potom kandidovalo Predsjedništvo BiH, u ponedjeljak će pregovarati s predstavnicima parlemantarnih stranaka u Sarajevu, a u utorak odlazi na pregovore u Banju Luku.