BiH
0

DNZ: Odgovoran rad državnih službenika mora biti prioritet

Klix.ba
Nermin Purić
Nermin Purić
Demokratska narodna zajednica BiH smatra da u fokusu izborne kampanje političkih subjekata trebaju prevladavati pitanja od značaja za rad i život u lokalnim zajednicama.

U skladu s tim DNZ BiH je definirala svoje osnovne programske prioritete za čiju realizaciju traži povjerenje građana.

Jedan od osnovnih prioriteta je izgradnja općinskih/gradskih uprava kao profesionalnih, brzih i jeftinih servisa građana i preduzetništva, te stvaranje uvjeta da općinski/gradski službenici budu maksimalno izloženi ocjenama i sudu građana i javnosti, saopćeno je iz ove stranke.

"Ovo je posebno značajno u pogledu borbe protiv raznih zloupotreba službenog položaja i ovlasti od strane pojedinih službenika koje su prisutne na svim nivoima vlasti, a posebno u dijelu gdje se rješavaju imovinsko-pravni odnosi, te u oblasti građenja", istaknuto je.

DNZ BiH smatra da ovim oblastima treba posvetiti posebnu pažnju i njeni vijećnici koji budu izabrani u općinama gdje DNZ BiH izlazi na izbore založit će se za rješavanje ovih pitanja kako bi se dosljedno provodila pozitivna zakonska rješenja, te kako bi svi građani imali iste šanse i bili na jednak način tretirani od strane administracije u lokalnim zajednicama.

"Tražimo podršku birača za realizaciju ovog cilja i njihov glas podrške, jer glas za DNZ je glas za napredak", poručuju u saopćenju za javnost DNZ-a.