Potpisan sporazum
68

DNS i SNSD nakon tri godine ponovo u koaliciji, Nešić zadovoljan: Bit ćemo na braniku RS-a

N. V.
Foto: Twitter/@MiloradDodik
Foto: Twitter/@MiloradDodik
SNSD i DNS su danas u Banjoj Luci ponovo potpisali koalicioni sporazum koji je prekinut 2020. godine. Nakon toga su se dvojica lidera obratili medijima prilikom čega je Nenad Nešić istaknuo da je zadovoljan što će se zajedno boriti za srpski narod.

"Zahvalan sam što smo napokon i formalizovali našu saradnju", kazao je Nešić nakon potpisivanja sporazuma.

On je istaknuo da će se zajedno boriti za ciljeve Republike Srpske i njenu ustavnu poziciju u okviru Bosne i Hercegovine.

"Svjesni današnjeg trenutka u kojem se nalazi RS i svjesni smo potrebe za srpskim jedinstvom, mi smo prije svega danas potpisali sporazum da ćemo da branimo ustavnu poziciju RS-a i da po nekim pitanjima kao što je imovina ne može biti pregovora i da je to crvena linija za nas i srpski narod", rekao je.

DNS je podržao Dodika u kontekstu optužnice državnog suda koja se vodi protiv njega kazavši kako je riječ o udaru na sve Srbe.

"Proces koji se vodi protiv Dodika, nije protiv njega nego protiv predsjednika RS i cijelog srpskog naroda. Žele da nam ukinu pravo da se zovemo kako zovemo, da nam ukinu nadležnosti", kazao je Nešić.

Na kraju je poručio da će "Nenad Nešić i DNS" sigurno biti na braniku RS, "kako u Sarajevu tako i u Banjoj Luci".

Dodik je na istoj konferenciji ponovio svoje dobro poznate stavove o BiH i visokom predstavniku, a zaprijetio je otcjepljenjem u slučaju da visoki predstavnik Christian Schmidt donese odluku o državnoj imovini.