Održana i trka za građane
58

Đuro Kodžo i Biljana Cvijanović pobjednici Sarajevo Polumaratona

Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Đuro Kodžo (1h 09 min) i Biljana Cvijanović (1h 17 min) iz BiH pobjednici su šestog Sarajevo Polumaratona.

Ovaj sportski događaj okupio je oko 800 takmičara i takmičarki iz više od 20 zemalja. Nagradni fond od 1400 eura osvojilo je prvih pet takmičara i takmičarki polumaratona. Nagrade najboljima uručili su Alma Šahbaz, ispred Coca Cola Hellenic BiH i Miroslav Živanović, dogradonačelnik Sarajeva. Centru za kreativno odrastanje i ove godine donaciju je uručio Erol Mujanović, izvršni direktor udruženja Marathon Sarajevo.

Od 390 prijavljenih, Sana Pašagić i Karlo Sušilović pobjednici su prve Securitas Fun Run 4K trke organizirane prvi put kako bi se razvijao dodatni interes kod rekreativaca za trčanje i zdrav način života. Drugoplasirani u ovoj trci su Adela Čomor i Anel Hiseni, dok su trećeplasirani Azra Hany Bajdel i Bakir Halilović. Najmlađi učesnik je četverogodišnja Žad Demolin, a najstariji 73 godine Emir Šehić.

"Prezadovoljni smo odzivom takmičara na obje trke i to nam daje dodatnu motivaciju da idemo dalje ka našem konačnom cilju – da Sarajevo postane prepoznata evropska metropola za cestovne trke i da imamo pet hiljada učesnika", istakao je Erol Mujanović, zahvalivši svim sponzorima koji kontinuirano podržavaju organizaciju Sarajevo Polumaratona.