Suđenje za zločine u Konjicu
0

Đorđić tražio novac za "istraživanje" zločina

FENA
Na suđenju za zločine počinjene kod Konjica, svjedoci optužbe izjavili su da je Zoran Đorđić, koji je ranije svjedočio u korist odbrane, tražio i uzimao novac od ljudi iz Konjica s ciljem navodnog istraživanja ili prikrivanja zločina.

Svjedok Dragoljub Subotić ispričao je da je Zorana Đorđića upoznao prije pet godina u Šapcu (Srbija), gdje mu je rekao da je predstavnik logoraša iz Amerike i Kanade, a što se, prema kasnijim saznanjima, ispostavilo kao neistina.

"Tražio je novac od braće Damjana i Vidoja. Mislim da je od Damjana Đorđića tražio novac za istraživanje ubistva njihovog oca u Brđanima. Čuo sam da mu je Damjan dva puta spremio novac i da je ponovo tražio", kazao je Subotić.

Svjedok je istaknuo da je Đorđić pričao da radi na istraživanju ratnih zločina, ali da ga je, "ustvari, interesovao samo novac koji je želio da uzme od porodica žrtava".

"Napadao je na ljude koji su imali pare, u Americi i Kanadi. Jedne prilike me iz Amerike kontaktirala Vela Arnautović, čiji su roditelji ubijeni u ratu, i rekla mi da je zvao Zoran Đorđić i rekao da mu pošalje negdje oko 500 dolara", kazao je Subotić.

Subotić je rekao da je Zoranu Đorđiću novac davao i Dragan Đorđić.

Kao svjedok Tužilaštva, Dragan Đorđić je izjavio da je optuženi Macić u logoru Čelebići ubio Milorada Kuljanina. Ove navode negirao je Zoran Đorđić, koji se nedavno na suđenju pojavio kao svjedok Odbrane, tvrdeći da Dragan Đorđić nije bio očevidac Kuljaninovog ubistva, počinjenog 1992. godine u logoru Čelebići, prenosi BIRN.