Jasna orijentacija
3

Đokić: Podrška Viškoviću za uvođenje više odgovornosti u rad Vlade RS-a

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Predsjednik Socijalističke partije (SP) Petar Đokić rekao je da je ova partija podržala orijentaciju mandatara za sastav nove vlade Republike Srpske Radovana Viškovića da se uvede više odgovornosti i profesionalizma u rad cjelokupnog institucionalnog sistema RS-a.

"Predložili smo neke ideje i jasno smo stavili do znanja da ćemo i u budućnosti biti veoma konstruktivna partija koja će predlagati najbolja rješenja", rekao je Đokić novinarima u Banjaluci nakon konsultacija Viškovića sa delegacijom SP-a.

Prema njegovim riječima, na taj način mogu se očekivati novi veliki rezultati u kraćem perodu, ali i u naredne četiri godine.

"Razgovarano je o opštem konceptu, odnosno kako mandatar vidi budući rad Vlade RS-a, na kojim principima bi trebalo da bude ustrojena i šta očekuje od političkih stranaka koje će biti njen dio u narednom mandatu", rekao je Đokić.

On kaže da je ova partija dio koalicije i da ima stabilan pristup i dugogodišnju veoma uspješnu saradnju koja je dala opšte rezultate na osnovu kojih je ostvarena pobjeda na izborima u RS-u i u značajnom dijelu i na nivou BiH.

Višković je prethodno konsultacije obavio i sa predstavnicima SNSD-a, DNS-a, NDP-a i Ujedinjene Srpske.