Sjednica SP
13

Đokić o referendumu o Danu RS: Odluka suda otvara put ka stabilizaciji odnosa u BiH

Piše: M. T.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Sud BiH je odbijanjem optužnice Tužilaštva BiH protiv članova Komisije za referendum o Danu RS za neizvršenje odluke Ustavnog suda BiH otvorio mogućnost stabilizaciji odnosa u BiH, izjavio je danas predsjednik Socijalističke partije RS Petar Đokić.

”To je veliki uspjeh politike i građana Republike Srpske, ali u RS danas niko ne likuje zbog te odluke. Jasno govorimo koliko smo bili u pravu kada smo govorili da RS i njeni građani imaju pravo da se demokratski izjasne o svakom pitanju putem referenduma i da to nikome ne bi trebalo da bude smetnja", rekao je Đokić nakon sjednice Glavnog odbora Socijalističke partije RS u Banjoj Luci.

U Banjoj Luci je održana konstituirajuća sjednica Glavnog odbora Socijalističke partije RS na kojoj su izabrani potpredsjednici, predsjednik i članove izvršnog Izvršnog odbora partije.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Za potpredsjednike su izabrani Dalibor Stević, Maksim Skoko i Živko Marjanac, a za predsjednika Izvršnog odbora je izabran Slobodan Protić, koji je i do sada bio predsjednik, te još 15 članova Izvršnog odbora.

Predsjednik SP RS Petar Đokić je rekao da je ohrabrujuća činjenica to što je u sastavu Glavnog odbora više od 50 posto novih članova, te da su to uglavnom mladi ljudi.