Povukao potpis
271

Đemil Omerović novi šef Klinike za ortopediju i traumatologiju KCUS-a

Piše: I. Č.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Đemil Omerović se na jutrošnjem sastanku na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu svojim kolegama predstavio kao novoimenovani šef Klinike za ortopediju i traumatologiju, potvrđeno je za Klix.ba.

Prim. dr. Ismet Gavrankapetanović bio na mjestu šefa Klinike za ortopediju 19 godina, a na njegovo mjesto došao je Đemil Omerović, čije je imenovanje potpisala direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović.

Omerović je bio među 15 potpisnika koji su dali podršku dr. Gavrankapetanoviću, od ukupno 19 ljekara, a nakon toga je zajedno sa Fuadom Džankovićem povukao svoj potpis.

Iz Kliničkog centra univerziteta u Sarajevu saopćeno je 4. avgusta da su u kabinet generalne direktorice dostavljeni dopisi čiji potpisnici su ljekari Klinike za ortopediju i traumatologiju doc. dr. Đemil Omerović i doc. dr. Fuad Džanković, a odnosili su se na povlačenje potpisa.

Ljekari koji su ostali pri svojim stavovima smatraju da ga je direktorica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu nagradila zbog toga što je povukao svoj potpis.

Đemil Omerović rođen je 7. juna 1961. godine u Konjicu. Medicinski fakultet završio je 30. maja 1989. godine, a specijalistički ispit iz Ortopedije položio 31. maja 1999. godine.

Magistar medicinskih nauka postao je 11. septembra 2007. godine, a doktor medicinskih nauka 12. oktobra 2012. godine na Medicinskom fakultetu u Sarajevu.

Od 1989. do 1995. godine radio je kao uposlenik u Domu zdravlja Konjic i Republičkom zavodu zdravstvene zaštite u Sarajevu, Domu zdravlja Jablanica.

Od 1. novembra 1995. godine zaposlen je na KCUS-u, Klinika za ortopediju i traumatologiju.

Dr. Ismet Gavrankapetanović je u utorak dobio otkaz ugovora o radu, prema kojem je on obavljao funkciju šefa Klinike za ortopediju i traumatologiju KCUS.