"Veseli čas" u BKC-u
0

Djed Mraz izazvao euforiju među sarajevskim mališanima

Piše: A. Panjeta
Foto: A. Panjeta/Sarajevo-x.com
(Foto: Almir Panjeta/Sarajevo-x.com)
Stotine sarajevskih djevojčica i dječaka uživalo je na predstavi "Veseli čas" u Bosanskom kulturnom centru koju je svojim prisustvom uveličao i Djed Mraz koji je kod djece izazvao najveće oduševljenje.

Kako je BKC bio prepun, Djed Mraz sam nije mogao svima lično podijeliti paketiće, ali su mu u pomoć pristigle Djeda Mrazice koje su mališanima dijelile paketiće sa slatkišima i igračkama dok se popularni Djedica fotografirao s mališanima.

Predstava je izvedena u okviru dječijeg programa javnog dočeka Nove 2012. godine, a u duhu gradske tradicije još iz vremena kada se BKC zvao dvorana "Đuro Đaković", koja je pred kraj svake godine bila ispunjena dječijom grajom, pjesmom i veseljem i iz koje mnogi od nas sigurno imaju lijepe uspomene i fotografije u starim albumima.

Predstavu "Veseli čas" izveli su glumice i glumci Udruženja "Studio scena", potpomognuti članicama i članovima dječijeg hora "Suncokreti". Iako zločesti Dado nije vjerovao da Djed Mraz zaista postoji, njegovi drugari s bine, ali i mališani iz publike, uvjerili su ga da je Djedica stvaran i da svim dobrim ljudima donosi poklone od srca.