{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Dječija igrališta u Centru "Safet Zajko" u Halilovićima

15.9.2015. u 16:32
11
33
Dječija igrališta u Centru "Safet Zajko" u Halilovićima
11
U Centru "Safet Zajko" u Halilovićima od 21. septembra, kada je planirano otvaranje, građanima Sarajeva na raspolaganju će biti i prostor namijenjen za dječiju igru.
Izgrađena su dva dječija igrališta i teren za odbojku, a osmišljeni su tako da se ambijentom uklapaju u postojeći prostor koji djeci daje slobodu u igri, mašti, kreativnosti, a prvenstveno u uživanju u prirodnom okruženju.

Staze nepravilnog oblika, koje su izgrađene kroz igralište, dijele prostor za igru djece uzrasta do tri godine i stariju djecu. Od dječijeg mobilijara postavljene su kule za igru, klackalice, tobogani, vrtuljak, pješčanik, ljuljačke i kućice za igru. U sklopu drugog dječijeg igrališta mališani će moći da uživaju u piramidi-paukovoj mreži za penjanje i dječijem gradu Hulk.

Piramida je namijenjena djeci starijeg uzrasta, a dječiji grad Hulk se sastoji od četiri kule povezane sa visećim mostovima. Posebna atrakcija za djecu je spiralni tobogan, razne vrste penjalica pomoću konopaca i slično.

Pored toga, u sklopu igrališta se nalazi i teren za odbojku na pjesku, koji će u ljetnjim mjesecima privlačiti veliki broj zaljubljenika u prirodu i sport. Teren je dimenzija, 14 puta 22 metra i izgrađen je u skladu sa standardima.

Klupe, koje su postavljene uz dječija igrаlišta i šadrvani sa garniturom za sjedenje, posebno će obradovati roditelje koji će moći predahnuti dok se njihova djeca igraju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: