{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Djeci u srebreničkim selima uručena pomoć iz Sarajeva

F
5.6.2011. u 15:33
0
9
Djeci u srebreničkim selima uručena pomoć iz Sarajeva
0
Djeci u srebreničkim selima uručena pomoć iz Sarajeva
Foto: Arhiv
U protekla dva mjeseca Forumska grupa "Virtuelni džemat", posredstvom foruma na portalu Sarajevo-x.com vodila je humanitarnu akciju na prikupljanju pomoći za djecu i socijalno ugrožene stanovnike srebreničkih sela.
Aktivisti "Virtuelnog džemata": Asim Husanović, Amra Imamović, Nudžejma Lika, Lejla Hodžić i učenik Ismail Šehić danas su sakupljenu pomoć uručili siromašnim višečlanim porodicama u selima Jaglić i Slatina kod Srebrenice.

"Prije dva mjeseca, na sličan način organizovali smo akciju i pomoć uručili djeci u selima Sjedače i Urisići. Ovog puta, Sarajlije su se odazvale u većem broju i danas smo obradovali mnogo djece i socijalno ugroženih stanovnika, povratnika u selima dvadesetak kilometara udaljenim od Srebrenice", izjavio je Asim Husanović.

Višečlanim porodicama Alispahić uručen je novac, odjeća, obuća, te prehrambeni i higijenski atrikli, a na sličan način obradovana je desetočlana porodica Abdulkadira Bećirovića u selu Slatina.

Pomoć je dopremljena vozilom kabineta bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, koji se na ovaj način uključio u humanitarnu akciju pomoći ugroženim stanovnicima srebreničkih sela.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: