|

Dječak inspiracija: Mali heroj Meho Beton istrčao utrku u Tuzli

Dječak inspiracija: Mali heroj Meho Beton istrčao utrku u Tuzli
15.906
A. K.
21.7.2019. u 15:41
30
komentara
15,9k

dijeljenja
Dječak inspiracija: Mali heroj Meho Beton istrčao utrku u Tuzli (Foto: Facebook)
U okviru trećeg noćnog polumaratona u Tuzli sinoć je upriličena i dječija utrka u dužini od 200 metara. Među nekoliko stotina mališana našao se i 14-godišnji Mehmed Šabić, poznatiji kao Meho Beton, iz Gračanice koji je prije dvije godine teško povrijeđen u stravičnom požaru.
Mehi su ljekari davali svega jedan posto šanse za preživljavanje, ali se ovaj snažni dječak uspio oporaviti. Na teškom putu oporavka imao je više od 15 operativnih zahvata. Stojički je sve to podnio, a svoju snagu volje sinoć je pokazao i u Tuzli.

Naime, u okviru trećeg tuzlanskog noćnog polumaratona za najmlađe trkače je upriličena utrka na 200 metara, a u njoj je i ovaj mali heroj uzeo učešće. Lakim nogama kroz cilj je prošao u prvoj grupi učesnika te je zasluženo osvojio i medalju.

Posted by Nedim Duh Sabic on Saturday, July 20, 2019


Vrijedi kazati i da se nakon mukotrpnog oporavka Meho prije nekoliko mjeseci vratio u školske klupe, a sedmi razred je završio vrlodobrim uspjehom.

Ispred ovog Gračanlije i dalje se nalaze tretmani kroz koje će morati proći kako bi posljedice požara u kojem je teško povrijeđen bile svedene na minimum.
Prijavi grešku


Komentari (30)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...