{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Djeca sunca": Kompanija dm donirala ručne dermoskope

20.8.2015. u 14:56
4
2
"Djeca sunca": Kompanija dm donirala ručne dermoskope
4
Kompanija dm drogerie markt u toku juna i jula ove godine realizovala je kampanju "Djeca sunca", koja je imala za cilj informisati i educirati javnost o pravilnoj zaštiti kože od štetnog uticaja sunca i o važnosti redovnih dermatoloških pregleda.
U kampanji je učestvovalo 10.084 građana koji su kupovinom dva ili više proizvoda za zaštitu od sunca ostvarili popust od 20% i na taj način dali svoj doprinos donaciji ručnih dermoskopa Udruženju za prevenciju i zaštitu od raka kože "Melanoma u BiH".

"Zahvaljujemo se građanima na učestvovanju u kampanji 'Djeca sunca' jer zajedničkim snagama kroz društveno odgovorne projekte ostvarujemo odlične rezultate. Uvjereni smo u to da će ručni dermoskopi biti od velike koristi predstavnicima Udruženja za prevenciju i zaštitu od raka kože 'Melanoma u BiH'. Na ovaj način svi zajedno dajemo svoj doprinos u borbi protiv kožnih oboljenja i melanoma kože", kazala je članica Uprave dm-a Admira Isaković.

U okviru kampanje dm je organizovao i edukativno-zabavne događaje pod nazivom "Sunce, ti i ja" na poznatim kupalištima u Sarajevu, Banjoj Luci, Tuzli, Neumu i Vitezu. Brojni posjetioci ovih događaja bili su u mogućnosti obaviti besplatan pregled kože i dobiti korisne savjete od dermatologa. Tako je ukupno 706 građana obavilo besplatan pregled kože, a 137 osoba upućeno je na daljne pretrage.

"S obzirom da statistički podaci pokazuju da je u porastu broj oboljelih od melanoma u BiH veoma smo zadovoljni interesom građana za ove događaje jer nam je to pokazatelj da su svjesni značaja preventivnih pregleda i pravilne zaštite kože, što nam je i cilj ove aktivnosti", dodala je Isaković.

Najmlađi posjetioci događaja "Sunce, ti i ja" u kreativnom kutku su kroz igre i zabavu učili o pravilnoj zaštiti kože od sunca. Veliki interes na događajima izazvala je UV kamera zahvaljujući kojoj su svi zainteresovani otkrili kako im koža zaista izgleda obasjana sunčevim zrakama.

Kompanija dm je UV kameru obezbijedila prvi put u Bosni i Hercegovini s ciljem ukazivanja na važnost upotrebe proizvoda za zaštitu od sunca.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: