|

Djeca sa simptomima trovanja hranom završila u bolnici, boravili u Ajdinovićima kod Olova

Djeca sa simptomima trovanja hranom završila u bolnici, boravili u Ajdinovićima kod Olova
837
E.S.H.
22.8.2019. u 10:03
121
komentara
837

dijeljenja
Djeca sa simptomima trovanja hranom završila u bolnici, boravili u Ajdinovićima kod Olova Sportsko-rekreativni centar Ajdinovići (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Petero djece koja su boravila u Sportsko-rekreativnom centru Ajdinovići kod Olova sinoć je hitno prebačeno na Infektivnu kliniku sarajevskog Kliničkog centra zbog simptoma trovanja hranom.
Kako saznajemo, petero djece je bilo u lošem stanju te su sinoć hitno prebačeni u Sarajevo, a danas je u bolnicu dovezeno još djece koja su članovi rukometnog kluba. Djeca su uzrasta 14 i više godina.

"Trenutno idem prema bolnici, djeca su poslana iz Ajdinovića. Kritični su sinoć došli u bolnicu, a danas će biti prebačeni i ostali", rekla nam je majka jednog djeteta.

Djeca su imala simptome trovanja hranom, bolove u stomaku, povraćanje i dijareju.

Amer Čulov iz Sportsko-rekreativnog centra Ajdinović kazao nam je da je sinoć bilo ukupno 300 gostiju na večeri, a da je medicinsko osoblje ovog centra nakon toga pregledalo jedanaestero djece zbog stomačnih problema i povraćanja.

"Nakon toga smo ih odvezli u Dom zdravlja u Olovu pa su onda prebačeni u Sarajevo. Dakle, ponavljam, od 300 osoba, 11 ih je imalo probleme. Mislim da je preuranjeno govoriiti o trovanju, jer je moguće da su djeca pila hladnu Cedevitu i druge sokove te da su se pojedini i prejeli", kazao je Čulov.
Prijavi grešku


Komentari (121)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...