{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Djeca povratnika u Podrinje obradovana školskim priborom

4.9.2013. u 14:46
2
0
Djeca povratnika u Podrinje obradovana školskim priborom
2
Austrijsko-bosansko kulturno udruženje Medo, sa sjedištem u Beču, danas je počelo podjelu kompleta školskog pribora učenicima u povratničkim osnovnim školama u općinama Bijeljina, Zvornik, Srebrenica i Bratunac. Realizaciju projekta finansirala je fondacija H. Stepic CEE (H. Stepic CEE Charity).


Akcija je počela u osnovnoj školi u Križevićima, općina Zvornik, gdje je podijeljeno 140 kompleta. Ovom prilikom svim učenicima ove područne škole podijeljeni su kompleti školskog pribora (olovke, sveske, bojice, linijari, tempere boje, blokovi za crtanje, kolažni papir i pernice), dok su prvačići i učenici drugog razreda dobili nove ruksake. Time je nastavljena akcija iz prošle godine, kada su svi učenici u ovoj školi obradovani istim poklonom fondacije H. Stepic CEE.

Pakete je uručio Mehmedalija Gutić, predsjednik Austrijsko-bosanskog kulturnog udruženja Medo, koji je i inicijator ovog projekta. On je izjavio da je njegovo udruženje na ovu akciju potakla nezavidna pozicija školstva u povratničkim mjestima u Bosni i Hercegovini, naročito u područnim školama"U ovoj fazi akcije, koja će trajati šest dana, bit će podijeljeno 500 paketa u više povratničkih naselja u Podrinju", istakao je Gutić, te naglasio da se nadaju da će se ovim paketima učenicima u ovim mjestima pomoći da bezbrižno i sa radošću krenu u novu školsku godinu.

"Zahvaljujući prošlogodišnjoj donaciji školskog pribora i nastavnih pomagala H. Stepic CEE fondacije kao i angažmanu Udruženja Medo, učitelji i nastavnici Osnovne škole 'Desanka Maksimović' iz Zvornika po prvi puta nakon rata u Bosni i Hercegovini imali su priliku da bez poteškoća izvode nastavu iz više nastavnih predmeta", izjavio je Nisvet Mujanović, rukovodilac područne škole Križevići.Dobrotvornu fondaciju H. Stepic CEE osnovao je u Beču 2006. godine Herbert Stepic s ciljem pružanja pomoći djeci, omladini i mladim ženama u zemljama Centralne i Istočne Evrope. Uz brojne obrazovne inicijative, H. Stepic CEE fondacija djeci pruža bolju šansu za budućnost. Samo opsežna promocija obrazovanja predstavlja osnovu za uspješnu integraciju u društvo i razvoj interesa i mogućnosti djeteta.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: