|

Djeca iz sarajevskih vrtića obilježila Dan državnosti BiH u Zemaljskom muzeju

Djeca iz sarajevskih vrtića obilježila Dan državnosti BiH u Zemaljskom muzeju
14
F
FENA
23.11.2015. u 16:16
8
komentara
14

dijeljenja
Djeca iz sarajevskih vrtića obilježila Dan državnosti BiH u Zemaljskom muzeju
Oko 30 mališana iz sarajevskih vrtića posjetili su Zemaljski muzej Bosne i Hercegovine, povodom obilježavanja 25. novembra Dana državnosti BiH.
Posjetu ovoj instituciji koja posljednjih 127 godina čuva bogato kulturno-historijsko naslijeđe BiH, organizirala je Fondacija Kulturno naslijeđe bez granica u saradnji s Javnom ustanovom "Djeca Sarajeva" te uz pomoć Zemaljskog muzeja BiH.

Djeca uzrasta od pet i šest godina posjetili su Odjeljenje za etnologiju i Odjeljenje za prirodne nauke Zemaljskog muzeja, gdje su od osoblja ove institucije saznali više o izuzetno vrijednim i rijetkim eksponatima koje čuva ova najstarija kulturna i naučna ustanova u BiH.Posjeta Zemaljskom muzeju jedna je u nizu aktivnosti Fondacija Kulturno naslijeđe bez granica realizira u saradnji sa Javnom ustanovom (JU) "Djeca Sarajeva".

"Važno je da mlađe generacije uče o našem bogatom kulturno-historijskom i prirodnom naslijeđu, jer će oni u budućnosti brinuti o neprocjenjivom kulturnom blagu BiH, i cijelog svijeta. Vjerujemo da je ulaganje u mlađe generacije, ulaganje u bolju budućnost za sve nas", istakla je direktorica Fondacije Kulturno naslijeđe bez granica u BiH Adisa Džino-Šuta.Kako bi obilježili ovaj važan datum za historiju BiH, i u znak zahvalnosti Zemaljskom muzeju BiH, mališani su održali simboličan program, saopćeno je iz Fondacije Kulturno naslijeđe bez granica.
Prijavi grešku


Komentari (8)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...