"365 sport plus"
168

Djeca iz 11 škola općine Centar Sarajevo će besplatno trenirati osam sportova od 3. januara

Klix.ba
Općina Centar je putem JU Centar za sport i rekreaciju pokrenula projekat "365 sport plus" u okviru kojeg će sva djeca sa područja ove lokalne zajednice imati mogućnost da u potpunosti besplatno treniraju devet različitih sportova.

Mališanima će na raspolaganju biti nogomet, košarka, rukomet, odbojka, tenis, džudo, mali nogomet i univerzalne škole sporta i borilačkih vještina. Djeca će trenirati na stadionu Koševo, Teniskom centru Koševo, Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja, u FIS-u, OŠ "Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak".

"Kroz ovaj projekat želimo da 365 dana godišnje mladim ljudima damo šansu da se bave sportom, a da oni za to ne moraju izdvajati novac. Naš fokus su djeca iz 11 osnovnih škola iz Centra i želimo omasoviti bavljenje sportom i dati priliku onima koji će u budućnosti biti zvijezde na sportskoj sceni", naglasio je načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić.

Prvi trening počinje 3. januara, a u kalendaru koji se nalazi na web stranici Općine Centar naznačeni su sportovi sa terminima tokom cijele godine koji su na raspolaganju djeci. Ovaj projekat je okupio najeminentnije sportiste koji će raditi sa djecom i koji će među mališanima tražiti buduće sportske zvijezde koje će predstavljati našu domovinu na sportskoj sceni u svijetu.

Prijave i detaljne informacije o ovom projektu mogu se dobiti u JU "Centar za sport i rekreaciju" u ulici Mis Irbina 10/II Sarajevo, te na brojeve telefona 033/268-760; 061/628-732 ili putem e-maila:[email protected]. Prijave djece također se mogu izvršiti na terminu, kod trenera škola koje su učesnice projekta.