BiH
0

Đapo, Vujanović, Đindić i Drljača SBB-ovi ministri u Vladi FBiH

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Federacija Bosne i Hercegovine će do kraja oktobra dobiti novu vladu, kazao je sinoć Bakir Izetbegović, lider SDA, a čini se da će se to i ostvariti s obzirom da su objelodanjena i imena SBB-ovih ministara koji će zamjeniti kadrove DF-a u Vladi FBiH.

Radončić i Izetbegović održali su sinoć sastanak u Sarajevu na kojem se razgovaralo o rekonstrukciji Vlade Federacije BiH i SBB-ovim ministrima, piše novinska agencija Patria.

Kako je nezvanično objavljeno među četiri SBB-ova ministra u Vladi FBiH naći će se i jedna ministrica, Edita Đapo. Ona je ranije bila zamjenica ministra finansija i trezora u prošlom sazivu Vijeća ministara Bosne i Hercegovine u vrijeme koalicije SBB-a i SDP-a.

Jedan od ministara najvjerovatnije će biti i Travničanin Zlatan Vujanović koji je završio Elektrotehnički fakultet u Zagrebu. Još dva kandidata su Nermin Đindić i Vesko Drljača.

Nezvanično Đapo će biti ministrica turizma, Đindić ministar energetike, industrije i rudarstva, Vujanović ministar trgovine i Drljača ministar rada i socijalne politike.