Komentari (48)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
@grad na drini Svojevremeno ste nametali svoju volju i Albancima na kosovu,potpuno ista matrica, ljudi se organizovaše i počeše praviti svoje škole,tako će biti i u genocidnoj tvorevini,aparthejdu će doći kraj to upamti,demokratski,pravnim i svakim drugim otporom.Nove škole praviti na međuentitetskoj liniji a djecu autobusima,organizovano vraćati njihovim kućama. Još jednom,podrška za ovu inicijativu,treba tražiti i nekog iskusnog Albanca iz Republike Kososvo koji zna i umije preporučiti načine za odbranu od srpskog aparthejda.
Sramotno je sto djeca u 7 i 8 razrednu nisu znala da čitaju niti da pišu, sramotno je sto djeca u 9 razredu nisu znala tablicu mnozenja niti djeljenja, sramotno je sto djeca nisu savladala osnovne matematicke radnje, sramotno je sto djeca uce samo ćirilicu i pricaju ekavicu, nas jezik nije bošnjacki, nego bosanski jezik, jezik svih naroda BiH. MI ne trazimo dvije skole pod jednim krovom, mi samo trazimo svoja prava. Nema potrebe da ostavljate bezpotrebne komentare ovdje a ne znate o cemu se radi. Ja sam jedan od nastavnika koji je ucestvovao u izvodjenju edukativne nastave za djecu K. Polja i dobro znam kakvo smo stanje zatekli kada smo dosli.
Ova inicijativa je za svaku pohvalu,sličan način protiv srpskog aparthejda je bio svojevremeno na Kosovu.Sve se može kad se hoće.Treba slijediti ovaj primjer a usput pravnim sredstvima tražiti zagarantovano. Ako je potrebno graditi i nove škole,ima se para,može se odvojiti od mnogih nepotrebnih stavki.Sretno i Hvala od mene
Evo na ovom će Mile dobiti još koji glas. Moram priznati da se neda i nek tako i treba.Ima čovjek svoj stav i to je to.
Hajde vlade, ministarstva, kantoni, stranke riješite problem kršenja osnovnih ljudskih prava ove djece... Izvolite svi vi što "dobro" radite i "bolje" od prethodnika... DOKAŽITE nam svima kako smo ispravno glasali za vas... Jee ahaa...