Komentari (18)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Vi Srbi, pa Srbi ... Sve da vam je, a ni ime vam nije vaše, niti potiče iz "srpskog" jezika ... negdje pročitah da vam naziv potiče iz arapskog jezika ... riječ s(e)rb znači u arapskom - stoka, deve, kamile ( a vi najvjerovatnije potičete od stočara), a "srbadija" - "čistač fekalija" (iz kanala). ... Eto, svašta se danas na internetu može naći. Pastir - Dodik! Ludak koji želi biti još jedan od tkz. " s/e/rbskih heroja opjevanih u pjesmama. On može biti opjevan samo u turbofolku. Ali, ko će ga opjevati, kad je sve oko njega stado!
i ja se ogradjujem od ovog jmb koji ima isti nadimak kao ja , a napisao je komentar iznad mene
ograđujem se od ovog koji ima isti nadimak "jmb", a koji je pisao komentar ispod mog!
Sta hoce ovi pravoslavci u drzavi BiH kad ne postuju zakone. Opanke na noge pa za maticu,preko Drine
Da usvoje zakon gde ce muslimani Srbe iz republike Srpske da zigosu, mozda i tetoviraju na rukama svojim nekim"istim" muslimanskim maticnim brojeevima, pa jeli ova Americkim parama placena nvo budala uopste normalana kad to prica?, kakav zajednicki maticni broj, ne dam muslimanima svoj maticni broj!
@hm: pravopis je važan, ali čovječe, pa nije ti valjda sinonim jedino važno u ovom tekstu?! pobogu! vidi se da te ne dotiče problematika, zato razguli, ne pristaj ljudima na muku! da imaš bebu i da joj ne možeš ovjeriti zdravstvenu knjižicu, da ne možeš primiti porodiljsku naknadu i sl. drugačije bi pisao. elem, dotakli smo dno i još smo bezosjećajni
Ma dajte molim Vas ... Mi smo na dnu već duuugo duuugo vremena ... Ovo je samo još jedno govaance koje nam je zapelo u grlu ....
bih je davno dotakla dno dna i mene vuce za sobom
Проблем је што канцеларијски пацови у Сарајеву не схватају да не постоје неки називи мјеста. Сада је Нови Град, Кнежево, Козарска Дубица, Градишка... Када пођемо да поштујемо законе (закон о територијалној организацији Републике Српске) кренуће нам свима боље.
Dizdareviću, ma kakav nedostatak sluha ... Tebi, ko biva nije jasno da Srbi ruše državu BiH gdje god stignu, i tako već godinama ...
Time što ovaj stari udbaški ispr.dak dizdarević ima prostora da palamudi je znak da smo dotakli dno dna.
Očekujem da će se ovaj pravni vakum brzo riješiti, jer ovakva situacija najviše pogađa prava novorođenčadi te osoba koje su dobile državljanstvo ili moraju izvršiti promjenu jedinstvenog matičnog broja.
Nakon ovoga je Ustavni sud BiH stavio van snage član 5. Zakona o jedinstvenom matičnom broju, zbog čega je nemoguće odrediti matični broj državljanima BiH. U jedinstvenom matičnom broju građana (JMBG), koji broji 13 cifara, nakon datuma rođenja je broj koji definiše registracijsko područje, odnosno mjesto-općinu rođenja.
"Sramotna je činjenica, odnosno fakat..." stvarno patite od viska nepotrebnih rijeci...zasto davati sinonim u recenici? "Sramotna je činjenica, odnosno fakat, da su poslanici, odnosno predstavnici naroda, Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH pokazali, odnosno iskazali, toliki nedostatak sluha, odnosno osjecaja, za ono što je njihova osnovna dužnost, odnosno obaveza, a to je da služe građanima i građankama Bosne i Hercegovine."
Iako je Ministarstvo civilnih poslova BiH tokom 2012. godine predložilo izmjene i dopune tog zakona i uputilo u parlamentarnu proceduru, on nije dobio neophodnu podršku.