Komentari (40)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ta "Direktorica" ima završenu srednju zanatsku školu i naknadno višu školu u Kiseljaku. Prvo je bila ljubavnica vlasnika Lide osiguranja a sad je tabači neko od Selimovića vlasnika sarajevske pivare koji su kupili i Vegafrut. Mala je svojom PUSSY izgradila zavidnu karijeru
Mobbing poslodavca u pokušaju umorstva radnika na radnom mjestu.
neka sad koju o ovome progovori cuveni i dosljedni profesor hafizovic. O gladnim i promrzlim radnicima? Sigurno su i za ovon sto se dogadja neduznim ljudima krivi marsovci a ne mujo, hilmo i mujesira selimovic, omiljeni tajkuni sda-sulejman tihic
je li to ovaj portal klix ne smije javno i jasno objaviti da su vlasnici ovog negadasnjeg i danas propalog prehrambenog giganta porodica selimovic? zasto ovako skrivaju ime vlasnika???
Samo "nezavisno i profesionalno Oslobodjenje" jos nije objavilo ovu strasnu i potresnu pricu obespravljenih radnika. Nekada je ljevicarsko i socijalno osjetljivo "Oslobodjenje" zastupalo i stitilo prava radnika a danas je u najgoroj sluzbi vlasnika, tajkuna i desnicarskih pojedinaca. Sramota ali dodatni razlog da vise nikada ne uzmem u ruke taj diskreditirani list. Nekadasnj citalac "Oslobodjenja"
Samo "nezavisno i profesionalno Oslobodjenje" jos nije objavilo ovu strasnu i potresnu pricu obespravljenih radnika. Nekada je ljevicarsko i socijalno osjetljivo"Oslobodjenje" zastupalo i stitilo prava radnika a danas je u najgoroj sluzbi vlasnika, tajkuna i desnicarskih pojedinaca. Sramota ali dodatni razlog da vise nikada ne uzmem u ruke taj diskreditirani list. Nekadasnj citalac "Oslobodjenja"
Dobro neko rece: Mobbing poslodavca u pokušaju umorstva radnika na radnom mjestu. Radnici svakako pomoc i zastitu trebaju potraziti i van granica BiH, jer radnicka borba je internacionalna i ne poznaje drzavne i nacionalne granice.
ispravka: Oslobodjenja i Dana, a ni FahroV Avaz puno ne zaostaje za ovim propagandnim glasilima familije Selimovici
Kuja misli da smo svi zaglupljeni citaci Avaza i Dana i da vjerujemo vise Selimovicima nego ovim ljudima i sami sebi i svom osjecaju za pravdu.
Ovim i drugim tlacenim radnicima je bolje da pomoc i solidarnost traze u radnickim organizacijma van BiH i sigurno ce je dobiti za razliku od korumpiranih sindikalnih potrckala kapitalista, nvo-a i medija od kojih ih je vecina u vlasnistvu onih koji su sumljivo stekli svu svoju imovinu.
Ovo je uobicajena praksa kod tajkuna Selimovica. Otpuste nezakonito ljude i onda ih optuze i medijski ocrne na na brutalan nacin kako su sami krivi sto su ih otjerali i ostavili bez posla, a da im pritome godinama nisu davali placu i uplacivale doprinose.
Kada ce se ispitati porijeklo imovine privatizacijske mafije i provesti akcije kakve to cini Hrvatska i Srbija? Nikad, naravno, a jedini put je da radnici uzmu stvari u svoje ruke.
Gdje su sad sarajevski "angazirani intelektualci", samopozvani da prosipaju suplju o svemu i svacemu, da stanu o odbranu ovih ljudi zla kakva mafija koja ove ljude gura u smrt i jos besramno svakodnevno obmanjuje javnost?
Treba provjeriti s ovom kriminogenom slugom familije Selimovic, ko je prisiljavao ove radnike na prekovremeni rad i na druge nacine krsio Zakon o radu na stetu radnika. Privatizacijska mafija se ponasa gore neego robovlasnici, a to mogu jer ih sititi kriminalna SDP-SDA vlast, koja je suogovorna za brutalnu pljacku i brutalno krsenje ljudskih i radnickih prava. Od kuje koja ih je prisiljavala na teski i mukotrpni prekovremeni rad, tj. robiju treba traziti i odstetu za unistavanje fizickog i psihickog zdravlja ovih ljudi. Naravno, na njiohovu stranu nece statni ni kriminalne prokapitalisticke nevladine organizacije kao ni koriumpirani sindikati, ali radnici Vegafruita, nekada izuetne firme dok je tajkuni Selimovici nisu oteli, treba da znaju da su uz njih i njihovu borbu protiv kapitalistickih plackasa i ugnjetaca radnici i radnice sirom Bosne i Hercegovine. I sramno je da mediji daju prostor personama kakva je ova privatna svojina familije Selimovic, ugnjetacica A. Mesanovic.
A gdje je slika od te "direktorice".Dajte da vidimo tu pametnicu.
NEKA OVI OPLJACKANI RADNICI ODU NA ADRESU RATNOG DEZERTERA SULEJMANA TIHICA, PRED STAN VRIJEDAN POLA MILIONA MARAKA, JER ONI STITI OVE SELIMOVICE KOJI SU IH OSTAVILI BEZ POSLA I HLJEBA.
Javite Vildani iz tajkunskog - SDA biltena da objavi ovu informaciju citateljima. Izgleda da jos nije saznala za ovaj slucaj, iako voli lazno moralisti o svemu i svakome. :) Naravno, bilo je ocekivano da ce propali ratni dezerteri Selimovici optuziti radnike zato sto im nisu isplatili 17 plata i doprinose koji nisu uplacivani godinama. Nezakonito otpusteni radnici su i krivi sto su pohlepni i nesposobni tajkuni unistili i ovu nekad uspjesnu kompaniju.