{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Direktori firmi iz Sarajeva i Banje Luke pričinili milionsku materijalnu štetu

30.3.2015. u 15:45
6
29
Direktori firmi iz Sarajeva i Banje Luke pričinili milionsku materijalnu štetu
6
Direktori firmi iz Sarajeva i Banje Luke pričinili milionsku materijalnu štetu
Okružno Tužilaštvo Banja Luka (Foto: Arhiv/Klix)
Sektor kriminalističke policije CJB Banja Luka podnio je izvještaj nadležnom Okružnom tužilaštvu protiv pet osoba osumnjičenih da su od 2009. do 2013. godine počinili više krivičnih djela i pričinili materijalnu štetu od 10.375.300 KM.
Kako je saopćeno iz Centra javne bezbjednosti Banja Luka, izvještaj je podnesen protiv D.B. (66) iz Banja Luke, G.K. (54) i N.S. (54) iz Sarajeva, Z.D.(58) i R.Z. (59) iz Banja Luke.

Njima se na teret stavljaju krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja, falsifikovanje ili uništavanje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava i nesavjesno privredno poslovanje.

D.B. je osumnjičen da je u svojstvu direktora jednog preduzeća iz Banja Luke, svjesnim kršenjem odredaba ugovora koji su zaključeni sa preduzećem iz Sarajeva, odobrio popuste na ime fiktivno izvršenih usluga mikrodistribucije robe i popust za koji, takođe, nije imao pravni osnov.
On je ovim činom, zajedno sa licima direktorom i vlasnikom preduzeća iz Sarajeva G.K. i N.S. izvršio krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja.

Osumnjičeni D.B. i lice Z.D. iz Beograda, suprotno odredbama Ugovora o kupoprodaji zaključenim sa preduzećem iz Laktaša, nisu preuzeli mjenice kao sredstva obezbjeđenja, zbog čega je nastupila nemogućnost naplate potraživanja od preduzeća iz Laktaša, čime su izvršili krivično djelo nesavjesno privredno poslovanje.

D.B. se dalje sumnjiči da je, suprotno Ugovoru zaključenim sa preduzećem iz Sarajeva, propustio pribaviti sredstva obezbjeđenja na ime kupoprodaje robe, zbog čega je nastupila nemogućnost naplate isporučene robe, čime je počinio krivično djelo nesavjesno privredno poslovanje.

Osumnjičena je i knjigovođa R.Z, koja je sačinila poslovnu dokumentaciju neistinitog sadržaja iako je bila svjesna da za to nije imala pravnog osnova, čime je počinila krivično djelo falsifikovanje ili uništavanje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: