Čeka se odluka EP BiH
12

Direktor zeničkog rudnika Nevzet Vrškić i cijela uprava podnijeli ostavke

E. M.
Nevzet Vrškić (Foto: E. M./Klix.ba)
Nevzet Vrškić (Foto: E. M./Klix.ba)
Direktor Rudnika mrkog uglja Zenica Nevzet Vrškić podnio je ostavku na ovoj funkciji zajedno s upravom rudnika, potvrdio je Vrškić u razgovoru za Klix.ba.
On je dodao kako je cijela uprava Rudnika mrkog uglja Zenica podnijela ostavku na funkcijama te da čekaju saglasnost vladajućeg društva o njihovim ostakvama.

"Mi smo zadnja dva mjeseca imali problema, ali da smo i najbolje poslovali, ovo je dug iz 2014. i 2015. godine i zbog njega je bio blokiran račun. Ima tu još dugova, mnogo starijih, praktično, rudnik je u problemu i ovo je kompleksno pitanje", kazao je Vrškić u razgovoru za Klix.ba.

Na pitanje da li smatra da je njegovo podnošenje ostakve opravdano kazao je da će najbolje vrijeme pokazati te da ne može donositi sud o samom sebi.

Podsjetimo, ministar energetike, rudarstva i industrije Nermin Džindić prije nekoliko dana u Sarajevu je, nakon sastanka sa sindikatima rudnika, kazao kako će zahtijevati smjenu direktora RMU Zenica Nevzeta Vrškića dodajući da mu ne treba direktor koji ima problem, a nema rješenje za njega.