{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Direktor Šipada ponudio Muminoviću i Zahiroviću ugovor o radu za 400 KM

14.4.2015. u 11:09
1.013
164
Direktor Šipada ponudio Muminoviću i Zahiroviću ugovor o radu za 400 KM
1.013
Direktor preduzeća Šipad Esad Ćesko ponudio je jutros demobilisanim borcima Šefiku Muminoviću i Džemalu Zahiroviću ugovore o radnom odnosu na godinu dana u ovoj firmi za platu od 400 KM i uplaćene doprinose, a da pritom ne moraju raditi.
Ćesko je ovoj dvojici ljudi iz Živinica i Kladnja, koji su cijele noći pješačili do Sarajeva s prijetnjom da će se zapaliti ispred sjedišta Vlade FBiH, donio papire koje su oni nešto prije 11 sati i potpisali.

Direktor Šipada je kazao da ovim potezom želi podstaknuti i druga pravna lica da pomognu, ali je istakao i da država treba pomoći firmama u vidu olakšanja poreske politike.

Ipak, demobilisani borci su poručili da ne odustaju od svojih zahtjeva da im država pomogne, a Muminović traži da rukovodstvo rudnika u Đurđeviku zaposli njegovog sina na mjesto na kojem je on radio.

"Do danas smo na margini i na izdisaju, kako ja i moja porodica, tako i porodica mog saborca. Došli smo da nas prime Komšić, Izetbegović i Bukvarević. Stanje je alarmantno, ja sam obolio od PTSP-a i tri puta sam liječen na neuropsihijatriji. Radio sam u rudniku u Đurđeviku, a direktor mi je po poštaru poslao knjižicu i dokumente. Tužio sam ih, a oni su me nazvali i rekli da će mi, ako povučem tužbu, zaposliti dijete, pa su me prevarili", kazao je Muminović okupljenim novinarima. On traži da mu država pomogne u liječenju, a njegovoj porodici da preživi.

Muminović i Zahirović su pred Vladom FBiH bili na medicinskom pregledu u vozilu hitne pomoći, a prema posljednjim informacijama, na sastanak u Vladi FBiH bi ih uskoro trebao primiti pomoćnik resornog ministra.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: