Saznaje Klix.ba
248

Direktor Sarajevskog kiseljaka Davor Čičić kandidat za ministra u Vladi Kantona Sarajevo

D. Be.
Davor Čičić
Davor Čičić
Socijaldemokratska partija (SDP) će u novom sazivu Vlade Kantona Sarajevo imati tri ministra, a kako saznaje Klix.ba, jedan od resora mogao bi preuzeti trenutni direktor Sarajevskog kiseljaka Davor Čičić.

Ime Davora Čičića, uspješnog menadžera kompanije iz Kiseljaka, visoko kotira među imenima budućih ministara nove kantonalne vlade, a u narednim danima bi se moglo i zvanično znati da li će i koji tačno resor preuzeti.

Kako saznajemo najizglednije je da bude na čelu ministarstva koje će nastati spajanjem trenutnog Ministarstva prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša i Ministarstva komunalne privrede i infrastrukture.

Čičić je magistrirao na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, Odsjek za finansije i računovodstvo.

U dosadašnjem radnom vijeku radio je u različitim firmama na pozicijama u oblasti upravljanja prodajom, marketinga, finansija, poslovnog planiranja u FMCG-u i maloprodajnoj industriji u BiH i regiji. U Sarajevski kiseljak je došao 2010. godine, gdje je u početku vodio odjel marketinga i razvoja, a zatim preuzima i odjel prodaje. Dužnost direktora Sarajevskog kiseljaka, jedne od vodećih bh. kompanija, preuzima 2020. godine.

SDP je već predložio Adnana Štetu za ministra saobraćaja i Harisa Vranića za ministra zdravstva Kantona Sarajevo.

Šteta je bio resorni ministar u prošlom sazivu "Šestorke" odnosno Četvorke“, dok doktora Harisa Vranića čekao veoma izazovan posao s mnogo problema s obzirom na pandemiju koronavirusa i stanje u kojem se generalno nalazi zdravstvo.

U narednim danima mandatar za sastav nove Vlade KS Edin Forto i koalicioni partneri bi trebali javnosti predstaviti imena svih novih ministara.